Karıncazar kanatlılar (Hymenoptera) takımından Formicidae familyasını oluşturan sosyal yaşam gösteren canlıların ortak adı. Yuvalarını toprağın altına kurarlar.

karınca hakkında bilgiler
Karınca 3

Karıncalar nerede yaşar ?

Buzlu kutup bölgesi hariç, dünyanın her tarafında; en fazla tropik bölgelerde bulunurlar. Özellikleri: Cemiyet hayatı yaşayan böceklerdir. En küçükleri 2 mm, en büyükleri 18 mm’dir. Sonbaharda yuvalarının donmayan derin kısımlarına çekilerek kışı uyuşmuş olarak geçirirler.

  • Erkek ve dişileri kanatlı, işçiler kanatsızdır. Ömrü: Kraliçeler 15-20 yıl kadar, işçiler 5-10 yıl kadar yaşar. Erkekler, 5-6 ay yaşarlar, zifaf uçuşundan sonra ölürler. Çeşitleri: 7500’e yakın türü vardır.

1-Evdeki karıncalardan nasıl kurtulursunuz?

Mümkünse yiyecek kaynağını çıkarın. Karınca yemleri  ve / veya böcek ilacı kullanın.

2-Evimize karıncaları çeken nedir?

Su, barınak ve besin kaynakları karıncaları evinize çekecektir. Karıncalar özellikle tatlı maddelere bayılır.

3-Karıncalar nerede yaşar?

Karıncalar, genellikle evin dışındaki kuru alanlarda, teraslarda, duvarların altında bulunan yuvalarda yaşarlar. İçeriyi istila eden karıncalar genellikle dışarıdaki yuvalardan gelir.

karıncalar nerede yaşar
Karınca 4

4-Karıncalar nerede yaşar ve neden?

Karıncalar genellikle kuru ve korunaklı bir yerde bulunan yuvalarda yaşarlar. Normalde evlerin veya binaların içinde yaşamazlar, ancak yiyecek, su ve / veya barınak için binalara girebilirler.

5-Neden istilalarda bu kadar çok karınca olur?

Karıncalar ‘sürü’ olarak hareket eder. Bu genellikle yeni kraliçelerin ve erkek karıncaların yuvayı terk edip farklı yuvalardan diğer kraliçeler ve erkek arılarla çiftleştiği sıcak nemli günlerde olur.

6-Karıncalar kendi başlarına evi terk eder mi?

Kış mevsiminde uykuya geçerler. O zaman bile geri gelebilirler. Karıncalar, diğer karıncaların izlediği feromon izlerini bırakır. Bu feromonları birçok farklı yuvadan gelen karıncalar izleyebilir.

Kaynak: Wikipedia

Böcek ilaçlama yaptırmak için sayfamızı ziyaret edin.